Beta Torment: Tides of Numenera

47 postów · 141 513 wyświetleń · 2016 · strona 3 z 3

Forum Grimuaru działa obecnie w trybie tylko do odczytu, ale wszystkie dawne dyskusje wciąż są dla Was dostępne.

1. DarnathAdministrator
    Hell yeah.
    Tytuł jest już grywalny od początku do końca i według słów założyciela inXile Entertainment “to najbogatsza w treść gra, jaką kiedykolwiek współtworzył”. Nie znaczy to, że Torment jest bliski ukończenia ‒ artyści, projektanci fabuły i programiści cały czas pracują nad dopieszczeniem zawartości.

Torment liczy już około miliona słów, a przygotowanie dobrej lokalizacji dla tak skomplikowanej gry wymaga czasu. Z treści ostatniej aktualizacji wynika, że inXile weszło we współpracę z tajemniczym wydawcą, który ma duże doświadczenie na tym polu. Wkróce dowiemy się o nim więcej.

Teoretycznie realną datą premiery dla Torment: Tides of Numenera byłby koniec roku 2016, ale biorąc pod uwagę ogrom treści do lokalizacji i jednocześnie nie chcąc, by ucierpiała przy tam zawartość merytoryczna, inXile zdecydowało się wydać grę w pierwszym kwartale 2017 roku. Dla nas to będzie wyjątkowo symboliczny rok, w którym obchodzić będziemy 10-lecie istnienia.
    Treść newsa: Beta dostępna dla (prawie) wszystkich donatorów

Torment zyskał kolejną sporą aktualizację. Oto najważniejsze zmiany:
    Całkowicie przerobiony interfejs użytkownika;
    Zmiany w UI: m.in. w zakładce dziennika, mechanice Starania i drzewkach dialogowych;
    Dodano sprzedawców (pierwotna wersja beta ich nie miała);
    Przerobione intro do gry (dialogi i nowe wyzwania);
    Nowi towarzysze i bohaterowie;
    Nowe obszary;
    Nowe portrety;
    Usprawnione tworzenie postaci;
    Nowe przedmioty i usprawnienia istniejących;
    Optymalizacja wydajności;
    Poprawki błędów, zadań, dialogów.
  2. GornWspółsłowiec
    Czekam na opinie na temat nowości. Czy w końcu interfejs jest na poziomie?
  3. DarnathAdministrator
    Kush pisze:A ja mam takie pytanie z całkiem innej beczki ale nie chcę zaśmiecać forum to zapytam tutaj: czy karta Geforce 610M uciągnie mi tą gre? Lapek dość stary już i nie wiem czy sie za nowym nie rozglądać. Z góry thx za odpowiedź.
    Wybacz Kush za późną odpowiedź, ale umknęło mi to pytanie. Nie znam się na sprzęcie, więc za bardzo nie podpowiem, ale na Steamie są już wymagania sprzętowe Tormenta; można porównać kartę graficzną, która jest optymalna z Twoim modelem.
    Gorn pisze:Czekam na opinie na temat nowości. Czy w końcu interfejs jest na poziomie?
    Tak, jest na poziomie, powiedziałbym że prezentuje się całkiem ciekawie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
  4. WrathuGorejący Dyskutant
    Z tego, co widzę, to Nurty mają chyba takie same wymagania jak Pillars of Eternity (przynajmniej, jeśli chodzi o RAM). Przez chwilę się niepokoiłem, że przy 2GB RAM mi nie pójdzie, ale skoro udało mi się ukończyć Pillars of Eternity (nie bez lagów), to chyba z Tormentem też powinno nie być większego problemu, prawda?
  5. DarnathAdministrator
    Z tego, co widzę, to Nurty mają chyba takie same wymagania jak Pillars of Eternity (przynajmniej, jeśli chodzi o RAM). Przez chwilę się niepokoiłem, że przy 2GB RAM mi nie pójdzie, ale skoro udało mi się ukończyć Pillars of Eternity (nie bez lagów), to chyba z Tormentem też powinno nie być większego problemu, prawda?
    Uhm, naprawdę ciężko określić Wrathu. Pamiętam, że sekwencja początkowa z ruchomymi schodami była kłopotliwa nawet dla optymalnego sprzętu (sporo skarg na forum bety). Steam też zaznacza, że min. wymagania sprzętowe to 4GB. Nasza redakcyjna koleżanka Ellen (aka black_cape) też miała - wydaje mi się - problemy z wydajnością na laptopie, tylko nie pamiętam na jakim sprzęcie (może przy okazji, jak będzie tu zaglądać, podrzuci specyfikację techniczną swojego laptopa).
  6. CorpselightRozdwojony Język
    Na moim laptopie z 4 GB RAM (starym, z kartą Radeon HD 4570 i cpu Intel Core 2 Duo 2,2 GHz) beta była kompletnie niegrywalna właśnie z powodu zacinania się grafiki. Byłam cierpliwa i nakręcona na granie, ale po prostu się nie dało. Dodam jeszcze, że na tym samym lapku Pillarsy śmigały mi bez problemu.

Pomogło dopiero przejście na PC z 8 GB ;p
  7. black_capeRedakcja
    U mnie podobnie jak u Corpselight, na starym laptopie (Compaq Presario CQ61, procesor Intel Pentium Dual-Core T4300 2.10 GHz, karta graficzna NVIDIA GeForce G 103M, 4 GB RAM) klatkowało strasznie, pokonywanie kolejnych lokacji zajmowało wieki. Wcześniej przechodziłam na nim Pillarsy, trochę się przycinały, ale jednak działały nieporównywalnie lepiej. Teraz mam nowego (DELL Inspiron 15 z serii 5000, procesor Intel Core i7-6500U 2.50 GHz, karta graficzna Radeon R5 M335, 8 GB RAM) i Torment chodzi już normalnie.

← Wieści i ogłoszenia