Rozmawialiśmy z Colinem McCombem

Ogólnie o bohaterach i bestiach, najwierniejszych towarzyszach i nikczemnych przeciwnikach.

Moderatorzy: Moderator, Global Moderator

Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Kontakt:

Minęło trzynaście lat, od kiedy nasz „Nieśmiertelny” bohater wyruszył w poszukiwaniu utraconej tożsamości. Jego niezwyczajna podróż po Sferach pozwoliła nam na własne oczy ujrzeć Wieloświat, zanurzyć się w historię niepowtarzalnych, odartych ze schematów bohaterów i wziąć udział w wyjątkowych bitwach, które… toczyły się w dialogach.

Po latach, w nostalgicznej rozmowie z Colinem McCombem - współtwórcą settingu Planescape, jednym z projektantów fabuły Planescape: Torment i autorem serii powieści Oathbreaker – powracamy do Miasta Drzwi.

Nasz wywiad z Colinem McCombem:
w wersji polskiej: <!-- m -->http://tinyurl.com/bhtera7<!-- m -->
w wersji angielskiej: <!-- m -->http://tinyurl.com/a77zbff<!-- m -->

Zachęcam Was do komentowania zwłaszcza na naszej stronie! ;)
Ostatnio zmieniony pt gru 20, 2013 7:07 pm przez Darnath, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Kontakt:

Ale cisza...

To już na RPGCodex jest większy entuzjazm!
Szczerze zachęcam do komentarzy, zwłaszcza via www. Napiszcie chociaż jak coś Wam się nie podoba, bo teraz mam wrażenie jakby wszyscy tu powymierali :P
Awatar użytkownika
Zoltan
Opłakujący Posty
Opłakujący Posty

Wywiad lodzio miodzio, że tak powiem ;) Ostatnio dużo dzieje się w świcie 'klasycznych' erpegów. Jestem entuzjastycznie nastawiony do zapowiadanej gry w klimacie Planescapa, chociaż duchowych następców różnych klasyków już ogłaszano masę, na czele z Dragon Age. Robiono też kontynuację starych gier- fallout dla przykładu. Efekty zazwyczaj były, jakie były.

Jedna kwestia mnie rozwaliła:
Okazuje się, że jedyną rzeczą, jaka naprawdę może pogrzebać Sfery, jest prawo własności intelektualnej.

Nie wiem, jak inni, ale nie umarłem, jeno ostatnio byłem w sferach świątecznej i maturalnej. Do tej ostatniej zresztą za niedługo wracam. Tak więc trzymajcie się, forumowe ghule :D
Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Kontakt:

Przy okazji, wywiad w języku angielskim odwiedzono już przeszło ponad 1000 razy.
Mamy odbiór ze strony angielskojęzycznych, rosyjskich, włoskich, z bastionów rpg, jak rpgcodex, rpgwatch, gamebanshee, nma.

Ba, Chris Avellone tweetnął, zachwycony wywiadem i artworkami :)
Awatar użytkownika
Ghoster
Global Moderator

Mówię ci, Darnath, rozszerzajmy się na angielską społeczność to staniemy się kiedyś obieżysferami. ^^
Obrazek
Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Kontakt:

Obawiam się, że nie posiadam takich umiejętności. Angielska wersja pytań brzmi tak pięknie tylko dlatego, że maczała w tym palce Corpselight. Gdyby to zależało tylko ode mnie, pytania brzmiały by w stylu "Yo, sup bro. Whats up?".
Awatar użytkownika
Grosnus
Grzebiący Słowa
Grzebiący Słowa

Bardzo przyjemny wywiad, podoba mi się, że mamy zarówno konkretne pytania jak i takie luźniejsze :). A angielskie pytania są doskonale ułożone, Corpselight naprawdę zna się na rzeczy.
Dobry pomysł z założeniem osobnej kategorii na forum dla newsów, są osoby, które chcą wyrazić opinię ale nie chce im się rejestrować na forum więc mogą komentować na stronie, a my sobie możemy pogadać tutaj. Chociaż oczywiście świetnie by było gdyby jednak więcej osób się rejestrowało i udzielało, no ale na to może przyjdzie czas gdy wyjdzie Eternity.
No i nie muszę chyba mówić jak mocno człowiek się motywuje gdy jego prace doceni taka osoba jak Chris Avellone, to jest właśnie najlepsza nagroda dla wszystkich autorów fanartów :)
Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Kontakt:

Nie tylko MCA - wrzuciłem link do Twojego deviantartu i tej strony na forum, którą pokazywałeś nam przy fanarcie Dak'kona, bo już ktoś pytał o Twoje prace w komentarzach pod angielskim wywiadem :)

Mój straszliwy błąd, że nie zrobiłem tego od razu!

Naprawdę jestem zaskoczony ile pozytywnej energii wykrzesał ten wywiad.
Awatar użytkownika
black_cape
Redakcja

GS: Przypuśćmy, że miałeś wyjątkowego pecha, wpadłeś w niewłaściwy portal i znalazłeś się na polu bitewnym Wojny Krwi. Do której ze stron byś dołączył? Albo raczej – realistycznie podchodząc do sprawy – wolałbyś zginąć z rąk baatezu czy tanar’ri?
Chciałabym zobaczyć reakcję Colina na to pytanie. :D

A tak na poważnie, wielkie brawa za wywiad. Dla mnie oczywiście wszelkie publikacje zataczające kręgi wokół Tormenta są ciekawe same w sobie, a z obiektywnego punktu widzenia ta konkretna elegancko łączy wspomnienia z zapowiedziami nowości.
Colin: Chciałbym, żeby starczyło mi możliwości, czasu, skupienia i talentu do stworzenia czegoś godnego miana następcy Tormenta. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się opowiedzieć historię, która spełni nasze oczekiwania, skłoni nas do głębszych przemyśleń i zmieni nas na lepsze.
Brace yourself, gatunku hack'n'slash. ;>
There cannot be two skies.
ODPOWIEDZ
  • Informacje