Jeżeli jeszcze nie widzieliście mapy opublikowanej przez Montego, to oto ona. Jak dla mnie rewelka, chciałbym oryginał - ba, jak tylko pojawi się (jeżeli tylko) polska wersja, to chętnie nabędę podręcznik :]
.
Moderatorzy: Moderator, Global Moderator

To jest w ogóle bardzo szeroki temat. Twórcy światów fabularnych rzadko chyba kiedy pytają specjalistów o zdanie (ekonomistów, geografów, historyków). Posługując się słowami "science-fiction" i "fantasy" można wiele wybaczyć. Świat nie musi być naturalny, większości wystarczy że będzie intrygujący.Bardzo dobrze, bo z czasem ta mapa podoba mi się jeszcze mniej niż na początku. Ale to z powodów, które wątpię by poprawili tworząc ewentualne inne mapy. Otóż zaczęły mi przeszkadzać wszystkie mapy światów fantastycznych, bo ich twórcy kompletnie nie przemyśleli tego jak dane tereny mogły się kreować, jak powstały wyspy i jak się rozdzieliły: tworzą po prostu wielki ląd, góry, archipelagi bez żadnego planu i bez względu na fizyczną możliwość powstania takich krajobrazów, jakie sobie wymyślili.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość