Zmiana wymagań + wasze konfiguracje

Masz problem techniczny? Napisz.

Moderatorzy:Moderator, Global Moderator

Awatar użytkownika
Lord Bart
Szczebiocząca Czaszka
Szczebiocząca Czaszka
Posty:80
Rejestracja:ndz lut 15, 2015 11:06 pm
Lokalizacja:Warszawa/Korriban
Kontakt:

śr mar 18, 2015 11:31 pm  

Okazało się, że od paru dni wisi na Stimie i teraz
http://pclab.pl/news62644.html

Było
Operating system: Windows XP or greater,
Video Card: Model Shader 3 Compatible Video Card, 512 MB or better,
Processor: 2.6 GHz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor,
RAM: 4GB RAM,
Hard Drive: 25 GB Hard Drive Space

Jest
OS: Windows Vista
Processor: Intel Core i3-2100T @ 2.50 GHz / AMD Phenom II X 3 B73
Memory: 4 GB RAM
Graphics: ATI Radeon HD 4850 or NVIDIA GeForce 9600 GT
Hard Drive: 20 GB available space
Sound Card: DirectX Compatible Sound Card


Wiedziałem, że za bardzo się cieszyłem na ten tytuł. W razie czego pozostaje mi laptop, ale on i nie jest przeznaczony do grania i niezbyt lubię ten układ... i teraz zacząłem się zastanawiać na pre-orderem :(
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2015 1:22 am przez Lord Bart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Posty:492
Rejestracja:czw paź 04, 2012 3:26 pm
Lokalizacja:Sigil
Kontakt:

czw mar 19, 2015 11:45 pm  

Dalej mi się nie chce wierzyć że to oficjalne wymagania i liczę, że przed premierą Obsidian jeszcze coś napisze na ten temat. Fakt, że wymagania ze Steama są też już na oficjalnej stronie Paradoxu (wydawcy), trochę martwi.

Nie powinni zmieniać wymagań na tydzień przed premierą. Wydaje mi się, że są zawyżone w stosunku do rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Lord Bart
Szczebiocząca Czaszka
Szczebiocząca Czaszka
Posty:80
Rejestracja:ndz lut 15, 2015 11:06 pm
Lokalizacja:Warszawa/Korriban
Kontakt:

pt mar 20, 2015 1:33 am  

Pobrałem ostatnią betę. Rozdzielczości sobie dopasowałem, wszytko chodzi ładnie, nie ma przycinek podczas walki, więc... rozumiem, że mogli podać zwyżkę pod te wielkie rozdzielczości, które promują, ale bez przesady.

Trochę to brzydko zapachniało (po cichu dodam, że jak dołożę do tego cały czas siedzące w głowie bankructwo Obsidian uratowane kickstarterem [ergo PoE to nie było celowe działanie a koło dla tonącego] to naprawdę... W2 znowu?), ale trudno. Opłaciłem pre-order, najwyżej pójdzie na półkę.

Dlatego zmieniłem nazwę tematu trochę i proponuję po premierze pisać tutaj na jakich konfiguracjach gracie.
W ten sposób może komuś pomoże to w zakupie po...


PS. Poza tym na oficjalnym forum developer stwierdził, że gra wymaga 14GB dysku a stimowo wisi 20.
We will get it all fixed up before launch.
Ale na dzień przed czy godzinę? Dziwne to.

Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Posty:492
Rejestracja:czw paź 04, 2012 3:26 pm
Lokalizacja:Sigil
Kontakt:

sob mar 21, 2015 10:33 pm  

Spróbuję wkrótce podpiąć ten temat pod adekwatny art. na Wortalu. Co do ogólnych wymagań - wersja Pillars of Eternity, która trafiła do recenzentów była ponoć źle zoptymalizowana i dość szybko Obsidian wysłał im tzw. press patch zwiększający płynność gry. Jest więc szansa, że trochę te produkcję zoptymalizują do premiery.

Awatar użytkownika
Ribald
Opłakujący Posty
Opłakujący Posty
Posty:42
Rejestracja:czw mar 26, 2015 9:28 am

czw mar 26, 2015 7:32 pm  

No i skończyło się rumakowanie... :/ Wywala mnie do systemu po obejrzeniu trzech plansz, ostatniej z informacją o Kickstarterze...szlag, tyle czekania :(

Mam AMD Phenom II X 4 3,4 GHz, 4 GB RAM i NVIDIA GeForce GTX 460. To kwestia karty?

Awatar użytkownika
Darnath
Administrator
Posty:492
Rejestracja:czw paź 04, 2012 3:26 pm
Lokalizacja:Sigil
Kontakt:

czw mar 26, 2015 7:58 pm  

Może masz 32 bitowy Windows?
Ja nie mam na szczęście problemów, z tymże mam dość dobrą maszynę. Jest jednak kilka "glitchy", które niesamowicie irytują - włączając w to zacinającą się muzykę w tle.

Awatar użytkownika
Ribald
Opłakujący Posty
Opłakujący Posty
Posty:42
Rejestracja:czw mar 26, 2015 9:28 am

czw mar 26, 2015 8:05 pm  

Nie, 64-

Chyba jednak trzeba będzie zainwestować w coś nowego przed premierą Wiedźmina.

Awatar użytkownika
Lord Bart
Szczebiocząca Czaszka
Szczebiocząca Czaszka
Posty:80
Rejestracja:ndz lut 15, 2015 11:06 pm
Lokalizacja:Warszawa/Korriban
Kontakt:

czw mar 26, 2015 10:08 pm  

http://steamcommunity.com/profiles/7656 ... pid=291650

Mój DxDiag:
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs)
Memory: 3580MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB
Ustawione 1280x768x60


Powiem, że z jednej strony zaskoczony jestem, z drugiej... napisali na oficjalnym, devs jakiś, że wielkich zmian od bety nie było. Bo i nie mogło być. Nie mniej zobaczymy co dalej.

Awatar użytkownika
Ribald
Opłakujący Posty
Opłakujący Posty
Posty:42
Rejestracja:czw mar 26, 2015 9:28 am

pt mar 27, 2015 8:37 am  

Nie tylko ja miałem ten problem, a rozwiązanie szczęśliwie się znalazło: https://forums.obsidian.net/topic/71813 ... try1601849

Mam nadzieję, że teraz już będzie sam miód :)

Awatar użytkownika
Krieg
Początkujący
Początkujący
Posty:4
Rejestracja:pn kwie 20, 2015 9:24 am

wt kwie 21, 2015 9:36 am  

Zalecane wymagania gry to delikatnie rzecz ujmując absurd. Gra jest bardzo ładna, zgoda, ale jej piękno nie wynika z oszałamiających efektów / ultra spektakularnych tekstur / shaderów czy choćby zaawansowanego cieniowania obiektów. Produkcja jest miła dla oka gdyż ręcznie rysowane "tła" zwyczajnie są śliczne czego już nie można powiedzieć o modelach postaci. To wszystko powinno pójść bez bólu na prostym laptopie a tymczasem mamy wymagania jak w GTA 5.
Jednakże wbrew oficjalnie podanej konfiguracji, gra śmiga szparko na moim wiekowym sprzęcie ( spełniającym minimalne wymagania ). Zrobiłem nawet drobny eksperyment ( gra domyślnie ustawiła się na średnich opcjach ), ustawiłem wszystko na minimum.... Chodzi tak samo. Ustawiłem wszystko na maksa, minimalna zmiana.... Nie ogarniam.
Zaryzykuję twierdzenie, jeśli Twój sprzęt potencjalnie nie łapię się w konfigurację, nie przejmuj się, da radę. No chyba, że masz pentium 90 i rivę tnt na pokładzie, wtedy nie tykaj ;)

  •   Informacje
  • Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość